Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ελένη Δικαίου, "Φόντο σε διπλό καθρέφτη" Εκδόσεις Πατάκη 2017
Όταν ήταν μικρή η Κέλλυ, όταν ζούσε ακόμα η Πολίτισσα γιαγιά της και μαγείρευε τα λαχταριστά φαγητά και γλυκίσματά της, κανείς δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα με τα περιττά κιλά της που την έκαναν να μοιάζει με αναγεννησιακή φιγούρα. Όταν όμως πέθανε η γιαγιά και τα ηνία της κουζίνας πήγαν στη μητέρα της Κέλλυ, η οποία άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας, η Κέλλυ έγινε «στρουμπουλή», «παχιά», ακόμα και «χοντρή». Ευτυχώς όμως είχε δίπλα της τη Σμαράγδα, κολλητή της από το νηπιαγωγείο και –κυρίως– δεν είχε τύχει ακόμα να ερωτευτεί τον όμορφο και κάπως διαφορετικό Γρηγόρη.

Κι ενώ η Κέλλυ πορευόταν συμφιλιωμένη με τα κιλά της, από τη μια ο έρωτας που έρχεται στην εφηβεία, από την άλλη κάποια βαριά λόγια για τα παραπανίσια κιλά της και, κυρίως, η προδοσία της κολλητής της, την έκαναν να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Εκείνο περίπου τον καιρό γνωρίζει την όμορφη και κομψή σαν μοντέλο Φαίη που την παρακινεί να πάει σε διαιτολόγο και στη συνέχεια σε πλαστικό χειρουργό ώστε να γίνει «φυσιολογική» σαν την παρέα της.

Από κει και πέρα η Κέλλυ ζει σαν τη σκιά στον διπλό καθρέφτη της αγαπημένης της γιαγιάς, σαν φάντασμα που διαλύεται στο φως.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα ενηλικίωσης σε μια εποχή όπου οικογένειες και άτομα δοκιμάζονται στα όρια των φυσικών και ηθικών αντοχών τους.


Η ανάρτηση στο Δημόσιο Ημερολόγιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου