Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω" Παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Καστοριάς

Το έργο του Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω" ανέβασε η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Καστοριάς στην ΕΔΗΚΑ το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.  Το αποτέλεσμα άψογο. Οι μαθητές-ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι έβγαλαν πολύ γέλιο στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα της ΕΔΗΚΑ. Φάνηκε από το αποτέλεσμα η προσεγμένη δουλειά των εκπαιδευτικών-εμψυχωτών και των μαθητών-ηθοποιών και χορευτριών, αλλά και των άλλων μαθητών εκτός σκηνής που συνέβαλαν στην παράσταση: ήχος-φωτισμος, σκηνικά, υποβολείς...

Υπεύθυνες καθηγήτριες οι: Βαρβάρα Μπελερή, Μάρθα Τσιάτσιου, Αργυρώ Κούμα, Σοφία Κοροβέση, Δήμητρα Σιμορέλη.

Κι όπως είπε στο τέλος της παράστασης  ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Κωστούλας, η Ιθάκη, ο προορισμός των παιδιών, που ξετυλίχτηκε μπροστά μας απολαυστικά, ήταν πολύ μικρή μπροστά στο ταξίδι προετοιμασίας που έκαναν σ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς!


Η αναδημοσίευση στο Φούιτ εδώ

Το έργο του Ντάριο Φο Δεν πληρώνω δεν πληρώνω! (1974) είναι μια φάρσα για το κίνημα αυτοδιαχείρισης όπου γυναίκες (και άνδρες) έπαιρναν ό,τι ήθελαν από την αγορά πληρώνοντας μόνο ό,τι μπορούσαν.

Όλο το σενάριο εδώ


Η βιογραφία του Ντάριο Φο στη Βικιπαίδεια(πατάω πάνω)

Εξομολόγηση του Ντάριο Φο(πατάω πάνω) της Σταυρούλας Παπασπύρου

Το Νόμπελ σε έναν παλιάτσι; Σ΄ έναν παλιάτσο και μάλιστα αριστερό; Το 1997, όταν ο Ντάριο Φο τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ένα μεγάλο μέρος των Ιταλών διανοουμένων στραβομουτσούνιασε.

Η θεατρική παράσταση "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω"
 με τους Στέφανο Ληναίο και Έλλη Φωτίου:


Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω του Ντάριο Φο. from mesopotamia on Vimeo.

Θεατρικό εργαστήρι Χαλανδρίου:Και το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Βόλο από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Μαγνησίας ανεβαίνει το έργο του Ντάριο Φο "Κλέψε λιγότερο".Δείτε εδώ για τη συγκεκριμένη παράσταση του Βόλου.

Ο Ντάριο Φο με τον ανατρεπτικό, πολιτικό κι επίκαιρο λόγο
 έχει την τιμητική του !!!

2 σχόλια: