Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Ελένη Δικαίου, Ένας ήρωας με... πέταλα
Στην Αρετή που μας συνδέουν πολλά, η αφιέρωση της Ελένης

Το βιβλίο κοσμεί το κομοδίνο μου αυτό τον καιρό. Το διάβασα απνευστί. Η ιστορία ανέμελη στη γλώσσα των ζώων. Ένα μήνυμα στους ανθρώπους ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη κι αν αυτό φαίνεται αδύνατο

Η ιστορία...

Ο Αλέκος είναι ένας άτυχος γάιδαρος που, όταν πεθαίνει το αφεντικό του στο χωριό, βρίσκεται στο έλεος ανθρώπων που δεν τον θέλουν. Ο μπαρμπα-Πιερό, ο δεύτερος γαϊδαράκος της ιστορίας, έχει γεράσει και δεν είναι πια χρήσιμος στο τσίρκο. Και την Πελίνα, την όμορφη νεαρή φοράδα του ιππικού ομίλου, δε θα μπορεί πλέον να τη συντηρήσει η οικογένεια που την έχει αναλάβει, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα τρία ζώα θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκοτεινή καρότσα ενός παλιού φορτηγού που τα οδηγεί στην πιο φρικτή και άδικη τύχη. Είναι μια αταίριαστη παρέα, όμως δε θα χρειαστεί πολύ για να γίνουν μια ενωμένη γροθιά –ή μάλλον, κλοτσιά– ενάντια σε όλα όσα τα απειλούν: πρώτα ενάντια στους ανθρώπους, μετά ενάντια στα αγρίμια και στους κινδύνους του άγνωστου δάσους που υποδέχεται τους τρεις φυγάδες. Ο Αλέκος, ο μπαρμπα-Πιερό και η Πελίνα θα φανερώσουν την ίδια δύναμη μπροστά στον κίνδυνο: τον καλύτερό τους εαυτό, το μοναδικό όπλο με το οποίο μπορεί κανείς να νικήσει ό,τι μοιάζει αδύνατον να νικηθεί και να κρατήσει τη νίκη του για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου